Kayıtlar

Temmuz 9, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Online uml tasarımı

Online bir şekilde uml diagramı geliştirmek istiyorsanız bu adres tam size göre diyebilirim. Bir çok projemi burada geliştirdim. https://creately.com/

Random usercontrol göstermek için bir fonksiyon.

Asp.net sayfamıza boş bir placeholder tanımlıyoruz. Code behind kısmına geçip page load eventine private void Page_Load(object sender, EventArgs e) { LoadUserControl(); } LoadUserControl fonksiyonunu çağırıyoruz. Bu fonksiyonumuzada aşağıdaki gibi yazabiliriz. // burada user kontrollerimiz random geliyor private void LoadUserControl() { string[] controls = {"../Modules/MainUserControl1.ascx", "../Modules/MainUserControl2.ascx", "../Modules/MainUserControl3.ascx", "../Modules/MainUserControl4.ascx", "../Modules/MainUserControl5.ascx"}; System.Random rnd = new System.Random(); int randomControlIndex = rnd.Next(1, controls.Length); System.Web.UI.Control ctrl = this.LoadControl(controls[randomControlIndex]); placeholder.Controls.Add(ctrl); }

Google'ın döküman servisinin form hizmeti

Teknoloji hızla ilerledi ve mail yoluyla bloga yazı eklendi. Başlığa dönersek eğer sıklıkla form geliştiriyorsanız ve form sayfanız çok az bir ögeden oluşuyorsa google’ın döküman servisindeki form generator bu iş için biçilmiş hızlı bir araç. Datayı excel formatında tutuyor. Veritabanı kültürü olmayan küçük işletmeler için ideal bir çözüm, böylece platform bağımsız ve müşterilerinizin rahatlıkla erişebileceği güzel bir uygulamanız oluyor.  Web sitesi yapılırken en çok zorlandığımız firmaların bir veritabanı daha doğrusu yaptıklarını kayıt altına alma duygusu yok. Dolayısıyla bu servis işimizi daha da kolaylaştırıyor.

Membership'te yaşadığım bir sorunun çözümü için öneriler

Resim
Burada yaşamış olduğum sorun membership database'inde hash edilmiş şifrelerin geri döndürülmesi ile ilgiliydi. Aşağıda screenshotunu aldığım forum sayfasında sorunun ne şekilde çözülmesi ile ilgili bilgi verilmiştir.

Asp.net sql server membershipi varolan veritabanımıza yüklemek için yapılması gerekenler.

Visual studio console uygulaması açılır Açılan sayfaya ASPNET_REGSQL komutu yazılır karşınıza Asp.net sql server setup wizard çıkacaktır. Burada karşınıza çıkan önermeler doğrultusunda ileri giderek gerekli ayarlamalar yapılır.

Asp.net sql cache dependencyi aktif hale getirmek için yapılması gerekenler

Visual studio console uygulaması açılır C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0\VC>aspnet_regsql -S "veritabanıyolu" -U "veritabanıkullanıcadı" -P "veritabanıbağlantışifresi" -d "veritabanıismi" -ed böylece veritabanı aktif hale gelir C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0\VC>aspnet_regsql -S "veritabanıyolu"  -U "veritabanıkullanıcadı" -P "veritabanıbağlantışifresi" -d "veritabanıismi" -t "tabloismi" -et böylece veritabanı içindeki tablo sql cache dependency için aktif hale gelir. Daha sonra web.config dosyası ve objectdatasource kısmında yapılması gereken işlemler aşağıdaki gibidir. <%@ Register TagPrefix="aspSample" Namespace="Samples.AspNet.CS" Assembly="Samples.AspNet.CS" %> <%@ Page language="c#" %> <!-- The page uses an example configuration that includes connection strings and a defined SqlCacheDependecy.

Yeni yazı

Burada blogun başlığındanda anlaşılacağı üzere kendi yazılım çalışmalarımda kullandığım faydalı kodları yayınlayacağım.