02.12.2019 - 06.12.2019 arası işler

dotnet core 3.0 api ile boş bir web api template oluşturduktan sonra https://localhost:5001 üzerinde şu şekilde bir hata alıyorsanız.

dotnet dev-certs https --clean ve dotnet dev-certs https --trust
komutlarını çalıştırın.

 Daha sonra aşağıdaki kestrel konfigürasyonunu projenizin appsettings.development.json altına ekleyin. Burada http1 protokolü ile lokalde çalışırsınız production ortamında ise isterseniz Http1 yerine Http2 olarak güncelleyebilirsiniz.


Konuları ayrıca buradan takip edebilirsiniz
https://github.com/aspnet/AspNetCore/issues/14350
https://github.com/aspnet/AspNetCore/issues/8952
https://support.oneidentity.com/kb/261393/-err_spdy_inadequate_transport_security-or-ns_error_net_inadequate_security-error-encountered-when-accessing-iis-10-0 


Günün başka bir hatası dotnet core 3.1 web api ile entity framework migration tool yükleme esnasında karşılaştığımız bir hata. dotnet ef 'yi yükledikten sonra geldi.
dotnet tool install --global dotnet-ef
 
Bu komut satırı başarılı bir şekilde çalıştırıldıktan sonra dotnet ef çalıştır dediğinizde böyle bir command yoktur hatası veriyor. Bu sorunu gidermek için şu linkteki direktifleri uygulayın ve makinenizi baştan başlatın.

Bir başka hata dotnet sdk uyumsuzluklarında yaşanıyor. Eğer benim gibi güncel dotnet sdk yüklediğiniz halde bu hata ile karşılaşabiliyorsunuz.

The current .NET SDK does not support targeting .NET Core 3.1.  Either target .NET Core 2.2 or lower, or use a version of the .NET SDK that supports .NET Core 3.1.

Bu hatayı gördükten sonra yapılacak çözümler burada sıralanmış Link En kötü proje kök dizinine global.json dosyası ekleyin ve sdk versiyonunu kendiniz belirtin

{
    "sdk": {
      "version""3.1.100"
    }
  }

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

22.06.2020 - 26.06.2020 arası işler

Asp.net RestSharp ile data post etmek

List Box Item içindeki elemanları aşağı veya yukarı taşımak